Brukere online: 128
Brukere i dag: 1206
Brukere siste 7 dager: 200563
100 g smør
5 egg
2 dl sukker
3 dl lettrømme
4 dl melk
6 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
Pynt:
1 pk Non Stop (melkesjokolade)
Smelt smøret. Avkjøl litt. Pisk sammen egg og sukker med en stålvisp. Pisk inn rømme, melk og smøret. Sikt i de tørre ingrediensene og bland til du får en jevn og klumpfri deig. La deigen stå og svelle i 15-30 min.
Vaflene stekes i vaffeljern på middels varme. Bruk litt smør i jernet mellom hver vaffelplate. Ha en øse deig i jernet og gni den litt utover. Strø over noen Non Stop (8-10 stk på hver plate). Stek vaflene på vanlig måte.
Vaflene smaker best nystekte. Hvis ikke alle vaffelplatene spises opp, kan resten oppbevares innpakket i plast eller fryses. Varm da vaffelplatene noen sekunder i mikroen før servering, slik at de blir myke igjen.
Det beste er likevel å steke vaflene rett før servering. Du kan oppbevare ubrukt vaffelrøre i flere dager i kjøleskapet. Røren vil da tykne, slik at du må spe deigen med litt vann eller melk (ca 1/2 dl) og piske den glatt og flytende igjen med en stålvisp.
Du kan bruke Smarties i stedet for Non Stop (melkesjokolade).
Skriv ny kommentar