Brukere online: 1655
Brukere i dag: 39335
Brukere siste 7 dager: 196099
Dette er en veldig god fruktkake med spennende smak av Earl Grey te.
God til hverdags f.eks. sammen med en kopp rykende varm te. Kaken er også kjempefin å ta med på tur!
Oppskriften inneholder ikke smør og passer til liten langpanne.
50 g sukat
50 g apsikat
75 g korinter
125 g rosiner
60 g røde cocktailbær (1 pk)
1 tepose (Earl Grey Tea)
3 dl kokende vann
2 egg
200 g sukker
375 g hvetemel
2 ts bakepulver
Kok opp vannet i en liten kjele og la teposen trekke i vannet i 10-15 min. Fjern teposen. Ha sukat, apsikat, korinter og rosiner i kjelen med te. Varm opp til kokepunktet, ta kjelen fra platen og sett på et lokk. La frukten trekke i den varme teen i 1-2 timer (eller lenger, hvis du vil).
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland i den oppbløtede frukten og resten av teen i kjelen. Del hvert cocktailbær i fire og bland i deigen. Sikt sammen mel og bakepulver og tilsett. Bland til en jevn deig.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30-35 min. Avkjøl kaken helt i formen.
Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i fire lengder fra langsiden (hver lengde blir da ca 7x20 cm). Del hver lengde opp i skiver.
Kaken er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar