Rømmekake i langpanne

Denne gammeldagse langpannekaken er et godt eksempel på at det enkle ofte er det beste. Selv om kaken er enkel, gjør rømmen at kaken likevel har noe spesielt ved seg i både smak og konsistens. 

Oppskriften er til stor langpanne

Rømmekake i langpanne
Ingredienser

6 egg
6 dl sukker
6 dl lettrømme
8 dl hvetemel
5 ts bakepulver
6 ts vaniljesukker

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn lettrømmen. Sikt sammen det tørre og bland i. Rør deigen jevn med en stålvisp.

Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 35 min. Avkjøl kaken i langpannen.

Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sikt over melis til pynt og del kaken i firkanter.

Tips


Du kan lage en kjempegod eplekake i langpanne av denne kaken, se "Eplekake med rømme (stor langpanne)".

Kakekategori
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift