Brukere online: 1518
Brukere i dag: 9794
Brukere siste 7 dager: 201096
Banankake med sjokolade er en svært saftig og god formkake med veldig god smak av banan og sjokolade.
Deilig, myk og populær!
150 g smør
200 g sukker
3 egg
250 g hvetemel
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 store bananer (450 g uten skall)
100 g lys kokesjokolade
Pynt:
100 g lys kokesjokolade
1 ss smør
Rør smør og sukker mykt. Tilsett ett egg om gangen under omrøring. Mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland inn i deigen. Sikt sammen hvetemel, bakepulver og vaniljesukker og bland i. Rør til slutt i grovt hakket sjokolade.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 170°C i ca 50 minutter. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Smelt kokesjokoladen og smør i en liten kjele eller i mikro. Rør godt sammen. Ringle den smeltede sjokoladen over kaken til pynt. La kaken stå kaldt til sjokoladen har stivnet.
Litt smør er lurt å ha i sjokoladen du pynter kaken med. Ren sjokolade kan bli litt for hard når den er kald, og gjøre det vanskelig å skjære opp kaken.
Kaken er like god om du dropper pynten. Du kan også sikte melis over kaken i stedet.
Banankake med sjokolade er kjempefin å fryse.
4 kommentarer
Hvor lenge holder kaken seg?
Hvor lenge holder kaken seg?
Hei Anja, kaken holder seg
Hei Anja, kaken holder seg myk og god i flere dager. Bare husk å pakke den godt inn i plast og oppbevar den kjølig, så den ikke blir tørr. Som jeg har skrevet i tipsfeltet, er kaken også fin å fryse.
Har laga denne mange gonger.
Har laga denne mange gonger. Kjempegod å ha i frysaren.
Tips; server med piska krem og sjokoladebiter og evt friske bananbiter oppå
Har nå prøvd 3 ulike
Har nå prøvd 3 ulike banankaker og denne syns alle i familien ble best. Tusen takk for en god oppskrift.
Skriv ny kommentar