Daimkulekake

Her har du en enkel, men veldig god langpannekake som får et morsomt "flekkete" utseende på grunn av masse Daimkuler.

Elsket av barn!

Oppskriften er til stor langpanne.

Daimkulekake
Ingredienser

6 egg
6 dl sukker
210 g smør
3 dl melk
11 dl hvetemel
6 ts bakepulver
3 ts vaniljesukker
200 g Daimkuler (2 pk)

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker til eggedosis. Ha eggedosisen over i en stor bakebolle. Smelt smøret. Bland melken i smøret. Sikt sammen det tørre. Ha det tørre i eggedosisen vekselsvis med smørmelken. Rør til deigen er jevn og klumpfri. Bland i 100 g Daimkuler (1 pk).

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø resten av Daimkulene (1 pk) over kaken. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 25-30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken forsiktig ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.

Tips

Det er et poeng å fordele Daimkulene med 1 pk rørt inn i deigen og 1 pk strødd oppå fordi kulene synker noe ned i deigen under steking.

Kaken er kjempefin å fryse.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift