Brukere online: 1543
Brukere i dag: 7985
Brukere siste 7 dager: 195503
2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hasselnøtter
Pynt:
3 dl melis
2 ss vann
hele hasselnøttkjerner
Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Mal nøttene og rør i til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Rør sammen melisglasur og fordel jevnt over toppen av den kalde kaken. Pynt med hele nøttekjerner. Sett kaken kaldt til melisglasuren har stivnet.
"Nøttekake med rømme" kan gjerne fylles med det du måtte ønske. Se for eksempel oppskriften på "Nøttekake med karamell".
Skriv ny kommentar