Langpannekake med nøtter og kanel

Langpannekake med nøtter og kanel
Ingredienser

150 g smør
2,5 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme

Topping:
100 g hasselnøtter
2 dl brunt sukker (Demerara)
2 ss kanel

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Rør inn rømmen. Sikt sammen det tørre og bland i til slutt.

Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Hakk hasselnøttene grovt og bland med brunt sukker og kanel. Strø nøtteblandingen jevnt over kaken.

Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken litt i formen. Skjær kaken opp i firkanter og "løft" kakestykkene ut av formen med en stekespade.

Tips

Det er lurt å "løfte" kakestykkene ut av langpannen i stedet for å hvelve kaken ut av formen. Da slipper du å få sukker og nøtter utover hele kjøkkenet!

Kaken er kjempefin å fryse!

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift