Brukere online: 2111
Brukere i dag: 24480
Brukere siste 7 dager: 196191
150 g smør
2,5 dl sukker
3 egg
5 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
3 dl lettrømme
Topping:
100 g hasselnøtter
2 dl brunt sukker (Demerara)
2 ss kanel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn ett egg om gangen. Rør inn rømmen. Sikt sammen det tørre og bland i til slutt.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Hakk hasselnøttene grovt og bland med brunt sukker og kanel. Strø nøtteblandingen jevnt over kaken.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 20 min. Avkjøl kaken litt i formen. Skjær kaken opp i firkanter og "løft" kakestykkene ut av formen med en stekespade.
Det er lurt å "løfte" kakestykkene ut av langpannen i stedet for å hvelve kaken ut av formen. Da slipper du å få sukker og nøtter utover hele kjøkkenet!
Kaken er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar