Brukere online: 1448
Brukere i dag: 40045
Brukere siste 7 dager: 197092
Søt, pisket krem passer utrolig godt til denne saftige banankaken. Kaken er enkel, men blir straks litt ekstra festlig med kremen på toppen.
Også barn pleier å like denne kaken VELDIG godt!
2 egg
1,5 dl sukker
2 bananer
1/2 sitron - saft og skall
0,5 dl melk
25 g smør
2 dl hvetemel
1,5 ts bakepulver
Pynt:
3 dl kremfløte
1 ss melis
Pisk egg og sukker til eggedosis. Skrell og mos bananene (bruk gjerne stavmikser) og bland med sitronsaft og revet sitronskall (sitronen gjør at bananen ikke mørkner så lett). Ha bananmosen i eggedosisen. Rør i melken og smeltet smør. Sikt sammen mel og bakepulver og vend i til slutt.
Ha deigen i en liten, rund kakeform (20 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i 35 min.
Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Pisk kremfløten stiv og smak til med melis. Fordel kremen på toppen av kaken rett før servering.
Kaken i seg selv er holdbar lenge, men bør helst dekkes med krem rett før servering, slik at kremen er mest mulig fersk. Oppbevar "Banankake med krem" i kjøleskapet.
Skriv ny kommentar