Brukere online: 2071
Brukere i dag: 20474
Brukere siste 7 dager: 196087
50 g smør
4 dl hvetemel
1,5 dl sukker
2 ts bakepulver
1,5 dl melk
1 egg
Fyll:
50 g smør
1 dl store havregryn
1 dl sukker
1 ts kanel
Smelt og avkjøl smøret. Bland mel, sukker og bakepulver i en bakebolle. Tilsett melk, sammenpisket egg og det avkjølte smøret. Rør deigen raskt sammen.
Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen.
Smelt smøret til fyllet. Rør i havregryn, sukker og kanel. Klikk fyllet oppå kaken ved hjelp av to spiseskjeer. Rør litt, slik at omtrent halvparten av fyllet blandes med deigen.
Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 175°C i 40 min. Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
"Havrekake med kanel" er holdbar innpakket i plast og er også kjempefin å fryse.
Skriv ny kommentar