Sjokonøttkaker

Sjokonøttkaker er lettlagede og sprø småkaker som inneholder Sjokonøtt (sjokoladepålegg). Småkakene er UTROLIG gode å gumle på, og det er vanskelig å slutte når man først har fått smaken på dem...

Kakene smaker dessuten kjempegodt sammen med vanilje- og sjokoladeis.

Oppskriften gir 70 stk.

Sjokonøttkaker
Ingredienser

125 g smør
100 g sukker
100 g brunt sukker
200 g Sjokonøtt (sjokoladepålegg)
2 egg
300 g hvetemel
2 ts bakepulver
100 g hasselnøtter

Fremgangsmåte

Pisk sammen mykt smør og sukker. Tilsett brunt sukker og romtemperert Sjokonøtt. Pisk dette raskt sammen til en jevn blanding. Pisk inn eggene, ett om gangen. Sikt sammen hvetemel og bakepulver og bland i. Hakk hasselnøttene fint (f.eks. i food processor) og bland i til slutt. Sett deigen kaldt til den har stivnet litt (30-45 min).

Form små kuler av deigen (ca 70 stk) og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir (se tips).

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i 15 min. Avkjøl kakene litt på platen før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

Sjokonøtt er et sjokoladepålegg fra Freia (1 glass er på 350 g). 

Ikke sett flere enn 12 stk på hver stekeplate. Kakene flyter ut under stekingen.

Oppbevar småkakene i en tettsluttet kakeboks, slik at de holder seg sprø.

Kakekategori
Sesong

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift