Brukere online: 1437
Brukere i dag: 7232
Brukere siste 7 dager: 195474
1 egg
3 dl melk
1 ts vaniljeessens
1 dl olje
4 dl hvetemel
4 ts bakepulver
2 dl sukker
1 dl kakao
200 g kokesjokolade
Pisk egg, melk, vaniljeessens og olje lett sammen med en stålvisp. Sikt i det tørre og bland deigen raskt sammen (ikke rør mer enn nødvendig). Tilsett grovt hakket kokesjokolade til slutt.
Fyll deigen i store papirformer eller i godt smurt muffinsbrett (se tips). Stek muffinsene ved 200°C i 20-25 min.
Noe av poenget med amerikanske muffins er at de skal være store. Hvis du likevel vil bruke små muffinsformer, må du redusere steketiden til ca 15 min.
Muffinsen på bildet er stekt i stor papirform. Jeg har så forsiktig dratt av papirformen rett før servering.
Muffinsene er fine å fryse.
Se også oppskrift på "Store sjokolademuffins". Disse er også basert på en amerikansk oppskrift, men inneholder smør og kefir i stedet for olje. Oppskriften på "Store sjokolademuffins med valnøtter" er lik denne, og er et godt alternativ for deg som er glad i nøtter.
Skriv ny kommentar