Brukere online: 1964
Brukere i dag: 35645
Brukere siste 7 dager: 197034
Mørdeig:
150 g smør
4,5 dl hvetemel
1,5 dl sukker
1 ss bakepulver
1 egg
Fyll:
2 dl blåbærsyltetøy
Havredryss:
1,5 dl havregryn (små, lettkokte)
50 g smør
1 dl sukker
1 ts vaniljesukker
Bland hvetemel, bakepulver og sukker i en bakebolle. Smuldre i mykt smør. Tilsett egget og kna raskt sammen deigen.
Trykk deigen ut i bunnen på en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20X30 cm). Smør over blåbærsyltetøyet.
Bland havregryn, sukker og vaniljesukkeret til drysset. Smelt smøret og ha i. Fordel havredrysset jevnt over kaken (bruk fingrene).
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i passe store firkanter.
Kaken er holdbar innpakket i plast. Kaken er også fin å fryse.
Skriv ny kommentar