Valnøttkake med Sjokonøtt

Her har du en av mine favorittkaker!

Valnøttkake med Sjokonøtt er en slik kake som man kan gomle på og aldri få nok av! Kaken består av en myk og kjempesaftig valnøttkake som er fylt og dekket med sjokoladepålegget "Sjokonøtt".

Kaken er laget på et blunk og er skikkelig kveldskos!

Valnøttkake med Sjokonøtt
Ingredienser

2 store egg
3 dl sukker
3 dl lettrømme
3 dl hvetemel
2 ts bakepulver
100 g valnøtter

Fyll:
500 g Sjokonøtt (se tips)

Pynt:
hele valnøttkjerner

Fremgangsmåte

Pisk egg og sukker sammen i en bakebolle med stålvisp (du trenger ikke å piske eggedosis!). Visp inn rømmen. Visp deretter inn bakepulver og hvetemelet. Mal valnøttene og rør i til slutt.

Ha deigen i en rund kakeform (22 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 180°C i 40-45 min.

Avkjøl kaken i formen. Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken i tre bunner.

Fyll og dekk kaken med romtemperert "Sjokonøtt" sjokoladepålegg (se tips). Pynt kaken eventuelt med hele valnøttkjerner.

Tips

"Sjokonøtt" er et sjokoladepålegg fra Freia (1 glass er på 350 gram). Sjokoladepålegget er lettest å smøre utover når det er romtemperert.

Kakekategori

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift