Brukere online: 406
Brukere i dag: 641
Brukere siste 7 dager: 195677
Min mors favorittkonfekt til jul! Store, saftige dadler fylt med konjakkmarsipan!
Fylte dadler er enkle å lage, og nydelige!
Oppskriften gir 20 stk.
20 store dadler (se tips)
250 g marsipan
4-5 ss konjakk
Pynt:
farget kakestrøssel
Kna konjakk inn i marsipanen slik at den blir klissete (foruten å gi deilig smak, gjør dette også at kakestrøsselet fester seg skikkelig). Del marsipanen opp i 20 biter og trill dem til ovale kuler.
Ha kakestrøssel i en liten, flat suppebolle eller lignende.
Bruk en spiss liten kniv og snitt opp hver daddel. Fjern stenene forsiktig. Stikk en marsipankule i hver daddel og klem godt sammen. Press marsipansiden på hver daddel ned i bollen med kakestrøssel.
Konfekten blir ekstra god hvis du bruker såkalt råmarsipan. Dette fås kjøpt i mange velassorterte matvarebutikker, særlig rundt juletider. Se f.eks. etter "Ekte marsipan" fra Odense (lilla pakning).
Alternativ pynt kan være å dyppe den ene halvdelen av de fylte dadlene i smeltet kokesjokolade. Beregn da 100 g kokesjokolade til denne porsjonen.
Bruk dadler som man kjøper i løsvekt og som har ”tørr” overflate. Dadler som kjøpes innpakket er gjerne tilsatt glukose, som gjør dem veldig klissete.
Skriv ny kommentar