Brukere online: 1979
Brukere i dag: 35551
Brukere siste 7 dager: 197024
Her har du en veldig spesiell langpannekake som er laget med eplemos! Kaken er fullspekket med rosiner og mandler og er saftig, kompakt og mettende. Du lager kaken i en fei, for deigen skal bare røres raskt sammen.
Eplemoskake i langpanne er ideell å ha med på tur, og passer godt på høsten når det er litt kjølig ute.
Oppskriften er uten egg og passer til stor langpanne.
960 g søtet eplemos med biter (se tips)
350 g smør
250 g sukker
850 g hvetemel
4 ts bakepulver
5 dl rosiner
3 dl mandler
Smelt og avkjøl smøret. Bland med eplemosen i en stor bakebolle. Rør deretter i sukker, bakepulver og nesten alt hvetemelet. Hakk mandlene og bland mandlene og rosiner med resten av hvetemelet, slik at både mandler og rosiner blir godt dekket med mel. Rør dette så i deigen (deigen skal bli veldig tykk og kompakt i konsistensen).
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm) og jevn til overflaten. Stek kaken midt i ovnen ved 170°C i ca 1,5 time (med andre ord nokså lang steketid på denne kaken!). Kaken skal da kjennes fast og gjennomstekt og være gyldenbrun på overflaten.
Avkjøl kaken en stund i formen før den forsiktig hvelves ut av formen. Fjern bakepapiret og del kaken opp i firkanter.
960 g eplemos med biter tilsvarer 1 stor glass fra Nora og fås kjøpt i de aller fleste matvarebutikker.
Bruker du i stedet usøtet eplemos, kan du bruke 7,5 dl eplemos og øke til 400 g sukker.
Vær forberedt på at denne kakedeigen blir skikkelig tykk, fast og kompakt. Man må nærmest kna inn hvetemelet og så klemme deigen utover i langpannen med hendene.
Kaken er super å fryse!
Skriv ny kommentar