Brukere online: 2814
Brukere i dag: 14421
Brukere siste 7 dager: 198690
Paibunn:
1,5 dl fin sammalt hvete
2 dl hvetemel
2 ts bakepulver
1 dl sukker
100 g smør
1 egg
Fyll 1:
5 dl stikkelsbær
1 ts kanel
0,5 dl sukker
Fyll 2:
75 g smør
1 dl sukker
2 egg
2 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver
3/4 dl kaffefløte
Pynt:
1 ts kanel
25 g mandler
Ha ingrediensene til paibunnen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. Klem sammen deigen med hendene. (Har du ikke food processor kan du først smuldre smøret i det tørre. Tilsett deretter egget og klem sammen deigen.)
Trykk deigen ut i bunn og kanter på en smurt paiform (24 cm i diameter). La deigen stå og hvile i kjøleskapet i 30 min.
Rens stikkelsbærene og legg dem i formen. Dryss over kanel og sukker.
Til det andre fyllet piskes mykt smør og sukker luftig. Tilsett eggene en om gangen under fortsatt pisking. Vend i hvetemelet iblandet bakepulver og til slutt fløten.
Fordel deigen jevnt over stikkelsbærene i formen. Dryss over kanel og hakkede mandler på toppen.
Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 175°C i ca 40 min.
I kaken på bildet har jeg brukt røde stikkelsbær, men du kan selvsagt også benytte grønne stikkelsbær.
Kaken smaker utrolig godt sammen med vaniljesaus!
Skriv ny kommentar