Brukere online: 1572
Brukere i dag: 8573
Brukere siste 7 dager: 195509
Her har du noen guddommelig trøfler med aner fra den karibiske øya Trinidad. Oppskriften på denne lekre konfekten stammer fra konditor Rickard Bingham. Trøflene har nydelig smak av mørk sjokolade og rom.
Oppskriften gir 20 stk.
150 g mørk kokesjokolade
1 dl kremfløte
1 ss honning
2 ts smør
1,5 ss mørk rom
Pynt:
kakaopulver eller
250 g overtrekkssjokolade
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Ta kjelen av platen og ha i honning og kokesjokoladen oppdelt i biter. La dette smelte i den varme fløten. Rør inn smøret og rom. Rør blandingen jevn.
Sett kjelen i kjøleskapet i noen timer (eller over natten), til blandingen har stivnet.
Ta ut kuler ved hjelp av en teskje og form sjokolademassen til små kuler. (Dette går best når sjokolademassen er helt kald, så sett kjelen tilbake i kjøleskapet en stund hvis sjokoladen begynner å bli for klissete.)
Rull kulene i kakaopulver. Alternativt kan du sette kulene en stund i fryseren så de blir helt harde og kalde og så dyppe dem i smeltet overtrekkssjokolade.
Oppbevares kjølig.
Bruk gjerne ekstra fin kvalitetssjokolade med høyt kakaoinnhold til disse trøflene, f.eks. av merket "Valrhona Pur Cairaïbe", som fås kjøpt i noen typer delikatesseforretninger.
Skriv ny kommentar