Brukere online: 2089
Brukere i dag: 45371
Brukere siste 7 dager: 200819
Denne Squashkaken er saftig og har utrolig deilig smak av kanel, kardemomme og valnøtter!
3 egg
2 dl sukker
1 dl olje
3 dl hvetemel
1 ts bakepulver
1 ss kanel
1 ss kardemomme
300 g squash
100 g valnøtter
Pynt:
melisdryss
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør inn oljen. Sikt sammen det tørre og bland inn i deigen til den er jevn og klumpfri. Riv squashen og hakk valnøttene. Ha dette i deigen til slutt.
Ha deigen i en rund kakeform (24 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Løsne kaken fra formen med en skarp kniv. Ta den ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat og sikt over melis før servering.
Merk at squashen skal rives med skall.
Kaken er holdbar dersom den pakkes inn i plast. Den er dessuten fin å fryse.
Se også oppskrift på Squashkake, som er uten nøtter og dekket med ostekrem i stedet for melis.
Skriv ny kommentar