Brukere online: 70
Brukere i dag: 1439
Brukere siste 7 dager: 195577
Her har du en knallgod, myk og lettlaget sjokoladekake med nydelig glasur laget av Helnøtt, som er en melkesjokolade fra Freia med hele hasselnøtter. Oppskriften er til stor langpanne.
600 g hvetemel
750 g sukker
3 ss kakao
2 ts natron
1 ts bakepulver
1 ts vaniljesukker
1 liter skummet kulturmelk
Glasur:
2 dl kremfløte
400 g Helnøttsjokolade
Bland alle de tørre ingrediensene i en stor bakebolle. Tilsett kulturmelk og rør deigen godt sammen. Bruk stålvisp for å fjerne alle klumper.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 30 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret.
Kok opp kremfløten i en liten kjele. Brekk i Helnøttsjokolade og la den smelte i fløten på svak varme. Rør glasuren blank og jevn. Smør glasuren over den avkjølte kaken. La kaken stå kjølig til glasuren har stivnet. Del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken er fin å fryse. La glasuren stivne før du pakker ned kakestykkene i fryseposer, da unngår du glasursøl.
Oppskriften er basert på samme oppskrift som "Fråtsekake", som inneholder forholdsvis lite fett. Se også "Sjokoladerosinkake" og "Fruktnøttkake i langpanne".
1 kommentar
Hei, kan man bruke
Hei, kan man bruke firkløverplate i stedet for helnøtt?
Skriv ny kommentar