Brukere online: 68
Brukere i dag: 1444
Brukere siste 7 dager: 195577
Her har du en STOR og FLOTT "Honningkake i langpanne", med NYDELIG SMAK!
500 g honning
8 eggeplommer
500 g sukker
1/4 ts ingefær
1/4 ts pepper
1/4 ts kanel
1 ts hornsalt
1 ss melk
500 g hvetemel
8 eggehviter
Smelt honningen på svak varme. Pisk eggeplommer og sukker luftig og skummende. Rør inn krydderet og honningen. Løs opp hornsalt i melken og rør i. Bland så i hvetemelet og rør til du får en jevn og klumpfri deig. Stivpisk eggehvitene og vend forsiktig inn i deigen i flere omganger.
Hell deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken ved 175°C i 45 min. Avkjøl kaken i formen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.
Det riflete mønsteret oppå kaken, som du ser på bildet, får du dersom du hvelver den ferdigstekte, avkjølte kaken over på en rist når du skal fjerne bakepapiret.
"Honningkake i langpanne" er super å fryse!
Se også oppskrift på "Ekte honningkake", som stekes i formkakeformer.
Skriv ny kommentar