Bedehuskake


"Bedehuskake" er en typisk kake som ble mye brukt ved bedehusbasarer på Sør- og Vestlandet i gamle dager. Langpannekaken er myk og saftig og smaker nydelig av krydder, appelsin, brunt sukker og korinter.

Oppskriften er til stor langpanne.

Bedehuskake
Ingredienser

150 g smør
5 dl brunt sukker
3 store egg
6,5 dl kefir
2 ts kanel
1 ts nellik
2 ts kardemomme
3 ts natron
10 dl hvetemel
3 dl korinter
revet skall av 1 appelsin

Fremgangsmåte

Smelt smøret og bland med brunt sukker. Avkjøl. Pisk eggene sammen med kefir med en stålvisp. Rør inn smøret og det brune sukkeret. Sikt deretter inn de tørre ingrediensene. Bland inn korinter og revet appelsinskall til slutt.

Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Stek kaken på nederste rille i ovnen ved 200°C i 30-35 min. Avkjøl kaken i langpannen. Hvelv kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Del kaken opp i passe store firkanter.

Tips

Korinter kan byttes ut med hakkede rosiner.

"Bedehuskake" er kjempefin å fryse.

Se også oppskrift på "Basarkake", som er en liknende type langpannekake, men uten smak av appelsin.

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift