Brukere online: 546
Brukere i dag: 2682
Brukere siste 7 dager: 195480
Mørdeig:
0,5 dl sukker
1 dl brunt sukker
100 g smør
175 g kremost
1 egg
1 ts vaniljesukker
1 ts bakepulver
0,5 dl kakao
4,5 dl hvetemel
Fyll:
1 dl peanøttsmør
0,5 dl melis
Rør peanøttsmør og melis sammen i en liten bolle. Sett til avkjøling i 15 min.
Pisk sammen mykt smør, sukker, brunt sukker og kremost. Pisk inn egget. Sikt sammen de tørre ingrediensene og bland i. Sett deigen eventuelt en liten stund i kjøleskapet hvis du synes den virker klissete.
Form deigen til ca 3 cm store kuler som trykkes litt flate. Sett dem på bakepapirdekkede stekeplater med litt mellomrom. Lag en fordypning i hver kule med fingeren og fyll med ca 1 ts peanøttsmørblanding.
Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 12-15 min. Avkjøl kakene på platen i 10 min før de flyttes over på rist og avkjøles helt.
Det er riktig at det skal være kremost i mørdeigen. Bruk kremost naturell fra Tine eller Philadelfiaost.
Oppbevar kakene i tettsluttet kakeboks.
Skriv ny kommentar