Brukere online: 189
Brukere i dag: 1033
Brukere siste 7 dager: 195616
Denne gulrotkakeoppskriften er SUPER på alle måter! Kaken blir en lekker og oppsiktsvekkende festkake dersom du tilsetter rosiner og valnøtter som angitt i oppskriften og pynter med ostekrem og physalis, slik som på bildet. Oppskriften kan også brukes dersom du ønsker en helt enkel gulrotkake ved å sløyfe pynten og nøttene eller rosinene, eller begge deler. Alternativt til ostekremen kan kaken glaseres med melisglasur og pyntes med hakkede nøtter.
300 g brunt sukker
2 dl matolje (se tips)
4 egg
1 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
2 ts kanel
275 g hvetemel
375 g finrevet gulrot
1 dl rosiner
50 g valnøtter
Ostekrem:
150 g kremost
125 g smør
250 g melis
Pynt:
physalis
Pisk sammen brunt sukker og olje med en stålvisp. Pisk inn eggene med stålvispen. Bland deretter inn de tørre ingrediensene til du får en jevn og klumpfri deig. Rør i finrevet gulrot. Ha til slutt i rosiner og hakkede valnøtter hvis du ønsker.
Ha deigen i en rund kakeform (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken på rist nederst i ovnen ved 180°C i 50-60 min (sjekk med en kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken helt i formen. Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat.
Rør sammen alle ingrediensene til ostekremen (se tips). Smør ostekremen over den kalde kaken. Pynt kaken med physalis eller hakkede nøtter.
Pass på at du bruker en matolje som har nøytral smak, slik som for eksempel solsikkeolje eller rapsolje.
Alle ingrediensene til ostekremen bør ha romtemperatur. Pass spesielt på at smøret er mykt, ellers er det lett å få små smørklumper i ostekremen.
Kaken kan fryses.
Skriv ny kommentar