Brukere online: 2584
Brukere i dag: 31260
Brukere siste 7 dager: 200188
"Setervafler" er luksuriøse, deilige, sprø vafler, som lages med både seterrømme og kremfløte i deigen.
Oppskriften gir 7-8 plater.
2 dl seterrømme
2 dl kremfløte
0,5 ts bakepulver
3 dl hvetemel
3 ss sukker
3 ss kaldt vann
Litt smør til stekingen.
Bland sammen alle ingrediensene med en stålvisp. La deigen stå og svelle i 15 min.
Stek vafler i vaffeljern på middels varme. Bruk ca 2 ss deig pr plate (se tips). Avkjøl vaflene på rist.
Vaffeldeigen skal være nokså fast i konsistensen. Den vil flyte utover når du presser sammen vaffeljernet under stekingen.
Vaflene smaker best nysteke, gjerne sammen med seterrømme og syltetøy.
Skriv ny kommentar