Cookies med sjokolade og aprikos

Disse superdeilige cookiesene inneholder både havregryn, hakket kokesjokolade og tørkede aprikoser, og er både mettende og dødsgode!

 

 

Oppskriften gir 30 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade

 

Fremgangsmåte: 

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)

Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne.

 

 

Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

 

 

Nam! 

 

 

Tørkede aprikoser gir en spennende og litt annerledes smak på disse cookiesene. 

 

 

 

Tips: 

♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.

♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.

 

Kos deg! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Cookies med sjokolade og aprikos
Ingredienser

♥ 200 g smør
♥ 1 dl brunt sukker
♥ 1 dl sukker
♥ 1 ts bakepulver
♥ 3 dl hvetemel
♥ 3 dl havregryn (små, lettkokte)
♥ 100 g tørkede aprikoser
♥ 100 g kokesjokolade

Fremgangsmåte

Pisk mykt smør sammen med hvitt og brunt sukker (se tips). Sikt sammen mel og bakepulver og bland i. Ha deretter i havregryn, hakkede aprikoser og hakket kokesjokolade. (Sett deigen eventuelt i kjøleskapet en liten stund dersom du synes den virker veldig myk i konsistensen.)

Form deigen til 30 runde kaker. Legg dem på bakepapirdekkede stekeplater med god avstand og trykk dem litt flate med hendene (eller bruk undersiden av et glass som dyppes i sukker).

Stek kakene midt i ovnen ved 175°C i 15 - 20 minutter, eller til de er lett gylne. Avkjøles på platen i 10 min før de flyttes over på rist med en stekespade og avkjøles helt.

Tips

♥ Bruk lysebrunt sukker (demerarasukker) til disse cookiesene, og ikke mørkebrunt farinsukker.

♥ Kakene oppbevares best i kakeboks.

1 kommentar

Hei
Vil det fungere å sette disse med skje?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift