Brukere online: 2054
Brukere i dag: 34226
Brukere siste 7 dager: 196952
4 eggehviter
200 g sukker
250 g hasselnøtter
125 g kokesjokolade
Pisk eggehvitene stive. Tilsett sukkeret litt og litt under fortsatt pisking. Pisk videre til du får en tykk marengs. Mal hasselnøtter og kokesjokoladen (bruk mandelkvern til dette). Vend dette i marengsen (deigen blir nokså fast i konsistensen).
Form deigen til runde kuler, eller sett deigen i topper med to teskjeer på bakepapirdekkede stekeplater. Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 15 min. Avkjøl kakene en stund på platen før de forsiktig flyttes over på rist ved hjelp av en stekespade og avkjøles helt.
"Sjokolade- og nøttemakroner" oppbevares i tettsluttet kakeboks. De skal ha en litt myk konsistens i midten. Dersom de blir harde, hjelper det å ha en brødskive i kakeboksen. Kakene kan også fryses.
Disse småkakene kan også lages med malte mandler. Se oppskrift på "Søte mandelkyss".
Skriv ny kommentar