Brukere online: 1366
Brukere i dag: 6483
Brukere siste 7 dager: 195433
7,5 dl kulturmelk
5 dl sukker
1 ss natron
150 g smør
10 dl hvetemel
Pynt:
sukker
kanel
Bland sammen kulturmelk, sukker og natron i en stor bakebolle (bruk en stålvisp). Rør i smeltet smør og deretter hvetemelet. Rør med stålvispen til deigen er klumpfri.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over kanel og sukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i 30 min. Avkjøl kaken i langpannen før den tas ut og deles opp i passe store firkanter.
Kaken kan også strøs med ulike typer nøtter eller kokos (se "Kulturkake med nøtter" og "Kulturkake med kokos"). Se også "Kulturkake med epler".
Kaken holder seg myk i flere dager om den pakkes godt inn i plast. Den egner seg dessuten ypperlig til frysing.
Se også oppskrift på "Kefirkake i langpanne".
Skriv ny kommentar