Blåbærmuffins med blåbæryoghurt

Blåbærmuffins med blåbæryoghurt
Ingredienser

75 g smør
2 store egg
150 g sukker
250 g blåbæryoghurt
1 dl melk
3 ts vaniljesukker
3 ts bakepulver
300 g hvetemel
2 dl blåbær (ferske eller frosne)

Fremgangsmåte

Smelt smøret. Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i smøret, yoghurten og melken. Sikt i vaniljesukker, bakepulver og hvetemel. Rør med en stålvisp til deigen er klumpfri (ikke rør mer enn nødvendig). Bland forsiktig i ferske eller frosne blåbær.

Ha papirformer i muffinsbrett eller bruke store, amerikanske muffinsformer (se tips). Fordel deigen i formene med to store spiseskjeer. Stekes midt i ovnen ved 200°C i 20-25 min.

Tips

250 g blåbæryoghurt tilsvarer ca to små begre.

Store, amerikanske muffinsformer fås kjøpt i de aller fleste matvarebutikker. Bruker du den type former, får du ca 8 muffins. Bruker du muffinsbrett, får du ca 14 stk med størrelse som muffinsen på bildet. Du kan også bruke vanlige muffinsformer av papir, men du bør da bruke doble former, slik at muffinsene holder fasongen bedre. Pass da også godt på at du ikke fyller formene for fulle.

Kakekategori
Allergier og preferanser

1 kommentar

fantastisk gode og saftige! brukte litt mer bær enn i oppskriften, men bær kan en jo nesten aldri få nok av :)

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift