Amerikanske pannekaker

Amerikanske pannekaker
Ingredienser

225 g hvetemel
3 ts bakepulver
1 ss sukker
3 dl helmelk
30 g smør
2 egg

Servering:
lønnesirup ("maple syrup")

Fremgangsmåte

Bland sammen hvetemel, bakepulver og sukker i en bolle. Pisk sammen helmelk, smeltet smør og eggene i en annen bolle. Bland melkeblandingen med de tørre ingrediensene (ikke rør mer enn nødvendig, ellers blir deigen seig).

Stek små pannekaker i stekepanne. Bruk ekstra smør eller formspray til stekepannen og pass nøye på at varmen ikke er for sterk. Pannekakene trenger tid til å bli helt gjennomstekte.

Tips

"Amerikanske pannekaker" smaker best nylaget.

Se også oppskrift på "Amerikanske Hotcakes" og "Pancakes".

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

4 kommentarer

Er det slik å forstå at man ikke skal la denne røra stå å svelle slik som man ellers gjør med andre pannekakeoppskrifter?

Smøret skilte seg fra helmelken og la seg i små klumper på toppen. Hva gjorde jeg galt og er røra fortsatt brukanes?

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift