Brukere online: 101
Brukere i dag: 1287
Brukere siste 7 dager: 195587
Bunn:
50 g smør
3 dl sukker
1 egg
1,5 dl hvetemel
saft av 1/2 sitron
Fyll:
300 g blåbær
Rømme- og nøttefyll:
1 dl lettrømme
1 egg
2 ss sukker
1 dl hakkede mandler eller hasselnøtter
Smelt og avkjøl smøret. Bland med sukker, egget, mel og sitronsaften. Rør lett sammen til du får en jevn deig.
Smør en paiform (24 cm i diameter). Smør deigen jevnt utover. Legg bærene over deigen (frosne bær trenger ikke å tines først). Rør sammen rømme, sukker og egg. Hell blandingen over bærene. Dryss over nøttene til slutt.
Stekes nederst i ovnen ved 175°C i 30 min. Avkjøl før servering.
Kaken smaker nydelig sammen med pisket krem eller is.
2 kommentarer
Hei.
Hei.
Kor lenge kan denne terta halde seg i kjøleskap etter den er ferdigstekt? Har tenkt å bake dagen før ein bursdagsfeiring, men vart usikker om den kanskje mista noke av smak og konsistens om den sto for lenge?!
Prøvde denne i helgen, den
Prøvde denne i helgen, den var god men alt for søt! Terten burde etter min smak inneholde mer blåbær for å gjøre den friskere. Jeg vil gjerne bake terten igjen men vil da kun bruke halv mengde sukker i bunnen, og øke mengden blåbær til 450 g.
Skriv ny kommentar