Brukere online: 1976
Brukere i dag: 35346
Brukere siste 7 dager: 197003
200 g smør
250 g sukker
5 egg (M)
2 dl lettrømme
1,5 ts bakepulver
350 g hvetemel
1 dl kokos
Mokkaglasur:
75 g smør
3/4 dl sterk kaffe
150 g kokesjokolade
2 dl melis
Pynt:
kakestrøssel
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Rør i lettrømme. Sikt mel og bakepulver og bland inn i deigen sammen med kokos.
Ha deigen i en liten, bakepapirkledd langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 175°C i ca 35 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Ta kaken ut av formen og dra av bakepapiret.
Smelt smøret til glasuren i en liten kjele sammen med kaffe. Ta kjelen av platen og ha i oppdelt sjokolade. Rør til sjokoladen har smeltet. Bland så i melis og rør til alle melisklumper har forsvunnet og glasuren er glatt. Sett glasuren i kjøleskapet til den har passe tykk smørekonsistens.
Smør mokkaglasuren over kaken. Dryss over kakestrøssel og del kaken opp i passe store firkanter.
Kaken er fin å fryse. La kaken stå i kjøleskapet til glasuren har stivnet før du putter kakestykkene i fryseposer. Da slipper du glasursøl.
Skriv ny kommentar