Brukere online: 1997
Brukere i dag: 22220
Brukere siste 7 dager: 196065
350 g smør
5 dl sukker
4 store egg
4 dl lettrømme
2 ts natron
4 ts vaniljesukker
2 ts bakepulver
9 dl hvetemel
Fyll og pynt:
2 dl sukker
2 ts kanel
Bland rømme med natron i en bolle og sett til side (blandingen vil boble opp og gjære seg større). Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Pisk inn eggene, ett om gangen. Bland mel, bakepulver og vaniljesukker sammen og ha i smørkremen vekselsvis med rømmen. Rør deigen jevn.
Ha halvparten av deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Bland sukker og kanel og dryss halvparten av blandingen over deigen i langpannen. Fordel resten av deigen over i et jevnt lag. Dryss over resten av sukker- og kanelblandingen.
Stek kaken nederst i ovnen ved 175°C i ca 1 time. La kaken avkjøles i langpannen. Skjær kaken i firkanter og løft kakestykkene ut av formen.
Du bør løfte kakestykkene ut av formen og ikke hvelve kaken ut av langpannen. Da slipper du at sukkerdrysset på toppen av kaken havner over hele kjøkkenet.
Kaken er super å fryse!
2 kommentarer
Kan denne bakes uten natron?
Kan denne bakes uten natron?
Litt tørr og kjedelig. Og den
Litt tørr og kjedelig. Og den ble mye mørkere enn hva som vises på bildene her. Skal den virkelig stekes i 1 time(?) syns det var litt lenge, så jeg tok den ut etter ca 50 min.
Skriv ny kommentar