Bananpannekake

 

"Det er med kjærlighet som med pannekaker: Den bør nytes mens den er varm."

(Karl Krisrian Kraus)

 

 

Dette er en original dessert bestående av karamelliserte bananer og pannekakerøre.

Serveres varm og nylaget med vaniljeis!

 

 

Ingredienser:

♥ 2 ss smør
♥ 0,5 dl brunt sukker
♥ 1 banan
- -
♥ 2 egg
♥ 1 ss brunt sukker
♥ 0,5 dl melk
♥ 0,5 dl hvetemel
♥ 0,5 ts bakepulver

Servering:
♥ vaniljeis
♥ karamellsaus (på flaske, fra Freia)

 

Fremgangsmåte:

Del bananen opp i skiver. Smelt smør i en stekepanne (bruk en middels stor stekepanne, gjerne med litt høye kanter, og som har skaft som tåler å være i stekeovnen). Dryss over brunt sukker og la dette koke til karamell (ca 1 minutt). Ha i bananskivene og rør så de blir godt dekket av karamellen.

Pisk sammen egg, brunt sukker og melk. Sikt i mel og bakepulver. Rør til en jevn pannekakedeig. Hell deigen over de karamelliserte bananskivene i stekepannen.

 

 

Sett stekepannen på en stekeplate midt i varm ovn, 200°C. Stek i 20-25 min.

Pannekaken blåser seg opp i stekeovnen, men faller sammen igjen når du tar den ut av ovnen (litt som en sufflé).

 

 

Lukter nydelig!

 

 

Server pannekaken helt nystekt og varm, gjerne med vaniljeis og karamellsaus!

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Bananpannekake
Ingredienser

2 ss smør
0,5 dl brunt sukker
1 banan
- -
2 egg
1 ss brunt sukker
0,5 dl melk
0,5 dl hvetemel
0,5 ts bakepulver

Servering:
vaniljeis
karamellsaus (på flaske, fra Freia)

Fremgangsmåte

Del bananen opp i skiver. Smelt smør i en stekepanne (se tips). Dryss over brunt sukker og la dette koke til karamell (ca 1 minutt). Ha i bananskivene og rør så de blir godt dekket av karamellen.

Pisk sammen egg, brunt sukker og melk. Sikt i mel og bakepulver. Rør til en jevn deig. Hell deigen over de karamelliserte bananskivene i stekepannen.

Sett stekepannen på en stekeplate midt i varm ovn, 200°C. Stek i 20-25 min. Pannekaken blåser seg opp i stekeovnen, men faller sammen igjen når du tar den ut av ovnen (litt som en sufflé).

Server pannekaken helt nystekt og varm, gjerne med vaniljeis og karamellsaus.

Tips

Bruk en middels stor stekepanne, gjerne med litt høye kanter, og som har skaft som tåler å være i stekeovnen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift