Smuldrepai med bringebær og nøtter

 

I denne deilige smuldrepaien blandes smaken av bringebær med hasselnøtter og litt kokos.

Paien serveres varm og nystekt, gjerne med litt vaniljeis.  Sååå godt!

 

Bringebær er mine yndlingsbær!  ♥

 

 

Ingredienser:

♥ 500 g bringebær (se tips)
♥ 4 ss sukker
♥ 1 ss potetmel
♥ 0,5 ts vaniljesukker

Smuldredeig:
♥ 100 g hvetemel
♥ 100 g smør
♥ 100 g perlesukker (se tips)
♥ 150 g hasselnøtter
♥ 40 g kokos

 

Fremgangsmåte:

Ha bringebær i en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker i en skål. Dryss dette over bringebærene og vend litt på bærene med en spiseskje.

Hakk opp hasselnøtter i food processor. Bland med kokos, perlesukker og hvetemel. Ha så i mykt smør og kna sammen til en smuldredeig.

Smuldre over deigen over bringebærene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til smuldrepaien har fått gylden overflate.

 

 

Tips:

♥ Vil du ha ekstra sterk vaniljesmak, kan du bruke vaniljepulver i stedet for vaniljesukker (kjøpes blant annet i helsekostforretninger). Men vær nøye med å ikke bruke for mye, for vanljepulveret er veldig konsentrert på smak!

♥ Det går fint å bruke vanlig sukker i stedet for perlesukker.

♥ Du kan bruke enten friske eller frosne bringebær - begge deler går like bra!

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥

Smuldrepai med bringebær og nøtter
Ingredienser

500 g bringebær (se tips)
4 ss sukker
1 ss potetmel
0,5 ts vaniljesukker

Smuldredeig:
100 g hvetemel
100 g smør
100 g perlesukker (se tips)
150 g hasselnøtter
40 g kokos

Fremgangsmåte

Ha bringebær i en ildfast form som rommer ca 1 liter. Bland sukker, potetmel og vaniljesukker i en skål. Dryss dette over bringebærene og vend litt på bærene med en spiseskje.

Hakk opp hasselnøtter i food processor. Bland med kokos, perlesukker og hvetemel. Ha så i mykt smør og kna sammen til en smuldredeig.

Smuldre over deigen over bringebærene.

Stekes midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min til smuldrepaien har fått gylden overflate.

Tips

Vil du ha ekstra sterk vaniljesmak, kan du bruke vaniljepulver i stedet for vaniljesukker (kjøpes blant annet i helsekostforretninger). Men vær nøye med å ikke bruke for mye, for vanljepulveret er veldig konsentrert på smak!

Det går fint å bruke vanlig sukker i stedet for perlesukker.

Du kan bruke enten friske eller frosne bringebær - begge deler går like bra!

2 kommentarer

Hei, denne ser utrolig god ut! Vet du om det går an å fryse den igjen? Vet ikke helt hvordan smuldredeigen blir.

Det går sikkert greit å sette hele formen i fryseren med det du ikke spiser opp. Så varme formen igjen på litt lav varme i ovnen til kaken tiner og blir lunken. Aller best er kaken nok likevel nylaget, for smuldredeigen kan nok bli litt bløt av å ha vært frossen.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift