Brukere online: 2050
Brukere i dag: 23294
Brukere siste 7 dager: 196107
16 dl hvetemel
8 dl sukker
600 g smør
2 ts kanel
1 ts nellik
2 ts natron
2 ts hornsalt
6 dl kefir
2 store egg
Bland mel og sukker og smuldre i smøret (se tips). Sett til side 3 dl av smuldredeigen til å strø oppå kaken.
Ha resten av smuldredeigen i en stor bakebolle. Tilsett krydder, natron og hornsalt. Bland i kefir og lett sammenpiskede egg. Rør sammen til en kompakt deig.
Fordel deigen utover i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Strø over smuldredeigen som du har holdt til side.
Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i ca 30 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i langpannen.
Del kaken opp i passe store firkanter. Løft kakestykkene ut av langpannen med en stekespade (se tips).
Dette er en stor deig, og du trenger en stor bakebolle!
Jeg foretrekker å bruke food processor til hjelp til å smuldre sammen mel, sukker og smør. Min food processor er imidlertid ikke større enn at jeg måtte gjøre dette i to omganger. Dersom du ikke har food processor, lønner det seg å bruke romtemperert smør, så går det litt fortere.
Ikke hvelv den ferdigstekte kaken ut av langpannen, for da kan strøsselet på toppen falle av. Det er bedre å løfte kakestykkene ut med en stekespade.
"Husmorkake" er kjempefin å fryse!
Skriv ny kommentar