Brukere online: 2067
Brukere i dag: 20297
Brukere siste 7 dager: 196075
125 g mørk sjokolade (minst 70% kakaoinnhold)
100 g smør
2 dl melis
2 egg
2 eggeplommer
6 ss hvetemel
Forvarm ovnen til 200°C.
Smør godt 4 små, ildfaste former (bruk ramekinformer eller liknende som rommer ca 1 dl, se tips) med smør og sett dem på en stekeplate.
Smelt smøret i en liten kjele. Tilsett sjokoladen og la den smelte i smøret. Rør inn melis og deretter egg og eggeplommer. Vend i melet.
Fordel sjokoladedeigen i de smurte formene.
Stekes midt i ovnen i 12-15 min, eller til sidene kjennes faste, men midten på toppen fortsatt er bløt. Ta ut av ovnen og avkjøl i 1 minutt. Løsne kakene forsiktig fra formene med en tynn kniv. Hvelv kakene over på tallerkener og server straks!
Istedet for ildfaste former, kan du bruke store muffinsformer. Steketiden er beregnet på ca 1 dl deig i hver form. Lager du kakene større, må du øke steketiden noe.
Du kan også ha deigen i te- eller kaffekopper som tåler varme. Den stekte kaken kan da spises rett fra koppen.
Se også "Sjokoladefondant", "Chocolate Fondant" og "Flytende sjokoladekake i kopp".
Skriv ny kommentar