Brukere online: 2201
Brukere i dag: 27065
Brukere siste 7 dager: 196416
Deilig smak av krydder, bær og sommer!
Kaken er rask å lage!
Oppskriften er til stor langpanne.
150 g smør
5 dl sukker
8 dl kefir
3 ts natron
2 ts kanel
2 ts kardemomme
1 ts ingefær
0,5 ts muskat
10 dl hvetemel
500 g bær (friske eller frosne), f.eks.:
- 200 g bringebær
- 200 g blåbær
- 100 g rips
5 ss perlesukker
Smelt og avkjøl smøret. Bland alle ingrediensene i en stor bakebolle. Bruk en stålvisp til å røre med, slik at alle melklumper fjernes.
Ha deigen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm). Fordel bærene over deigen (frosne bær trenger ikke tines). Dryss over med perlesukker.
Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 40-50 min (sjekk med kakenål at kaken er gjennomstekt). Avkjøl kaken i formen. Skjær opp i firkanter med en skarp kniv og løft kakestykkene ut av formen med en stekespade.
Kakestykkene holder seg myke lenge om de pakkes godt inn i plast. De er også fine å fryse.
Skriv ny kommentar