Brukere online: 1349
Brukere i dag: 6392
Brukere siste 7 dager: 195437
Bunn:
65 g smør
125 g sukker
4 eggeplommer
1,5 ts bakepulver
100 g hvetemel
5 ss fløte
Marengs:
4 eggehviter
180 g sukker
100 g mandelflarn
Fyll:
3 dl kremfløte
Sjokoladesaus:
150 g sukker
60 g kakao
3/4 dl fløte
120 g smør
2 ss rom
Pisk smør og sukker til smørkrem. Pisk inn en eggeplomme av gangen. Sikt sammen mel og bakepulver. Bland dette inn i deigen sammen med fløten. Smør deigen tynt utover bunnen i en stor, bakepapirkledd langpanne (ca 30x40 cm).
Visp eggehvitene stive. Tilsett sukkeret og pisk videre til stiv marengs. Fordel jevnt over deigen i langpannen. Strø over mandelflarn.
Stek kaken midt i ovnen ved 150°C i 50 min. Avkjøl kaken helt i formen. Hvelv så ut kaken og fjern bakepapiret. Snu kaken tilbake, slik at marengssiden vender opp. Del kaken i to deler på midten slik at kaken får halv størrelse (ca 20x30 cm).
Til sjokoladesausen has alle ingredienser bortsett fra rom i en kjele. Varm opp under omrøring på middels varme. Ta kjelen av platen og rør i rom. Avkjøl sausen i kjøleskapet til den får tykk men fortsatt flytende konsistens.
Pisk kremfløten til fyllet til stiv krem.
Legg den ene kakebunnen på et passende fat (marengsen skal vende oppover). Ringle over halvparten av sjokoladesausen med en skje. Fordel over kremen og legg på den andre kakebunnen. Ringle over resten av sjokoladesausen.
Kaken må stå kjølig frem til servering. Den holder seg god i kjøleskapet et par dager.
Skriv ny kommentar