Brukere online: 1908
Brukere i dag: 18627
Brukere siste 7 dager: 195937
En veldig god sommerkake som er enkel å lage: søt mørdeigspai fylt med vaniljekrem og masse friske, deilige jordbær!
Mørdeig:
125 g smør
1 dl sukker
2 eggeplommer
2 ss vann
1,5 ts bakepulver
4 dl hvetemel
Fyll:
5 dl vaniljekrem
2,5 dl kremfløte
1-2 kurver friske jordbær
Ha alle ingrediensene til mørdeigen i en food processor med hakkekniv. Kjør på full hastighet til deigen samler seg. (Har du ikke food processor smuldrer du først smøret i melet. Tilsett de øvrige ingrediensene og kna deigen raskt sammen.) La deigen stå kjølig i ca 1 time.
Kjevle ut deigen mellom to stykker bakepapir og kle en smurt paiform (ca 25 cm i diameter). Fest en remse aluminiumsfolie langsmed kanten av kaken (se tips).
Stek paien midt i ovnen ved 190°C i 10 min. Ta kaken ut av ovnen og fjern forsiktig aluminiumsfolien. Stek kaken videre midt i ovnen i 3-5 minutter til, eller til kaken har blitt gylden også i kantene. Avkjøl kaken helt i formen. Sett den kalde paibunnen forsiktig på et kakefat.
Bland vaniljekrem med pisket fløtekrem.
Fyll paien med vaniljekrem og jordbær før servering.
Å feste aluminiumsfolie langsmed kanten av formen under forstekingen forhindrer at deigen krymper nedover i kantene.
Kaken smaker best samme dag som den er laget.
Se også oppskrift på Jordbærpai med vaniljekrem.
Skriv ny kommentar