Brukere online: 99
Brukere i dag: 1286
Brukere siste 7 dager: 195587
Saftig formkake med spennende høstsmak av krydder, appelsin og eplemos.
150 g smør
3 dl sukker
3 dl eplemos (se tips)
0,5 ts nellik
0,5 ts muskat
0,5 ts kanel
0,5 ts ingefær
2 ts natron
6 dl hvetemel
0,5 dl appelsinjuice (eller presset saft av 1/2 appelsin eller 1 stor klementin)
Pisk mykt smør og sukker til smørkrem. Bland i eplemosen. Rør så inn krydder og deretter hvetemel og appelsinjuice.
Ha deigen i en smurt brødform (1,5 liter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken nederst i ovnen ved 180°C i ca 1 time (se tips). Avkjøl kaken litt i formen før den forsiktig hvelves ut. Fjern bakepapiret og sett kaken på et passende fat.
Du kan bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt eplemos. Det gjør ikke noe om det er eplebiter i den. Hvor søt kaken blir avhenger selvsagt av hvor søt eplemos du bruker. Reguler dette eventuelt også ved å redusere litt på sukkermengden dersom du bruker veldig søt eplemos.
Dette er en kake som er litt tung i konsistensen (skyldes sikkert at kaken ikke inneholder egg). Pass derfor nøye på at kaken er helt gjennomstekt. Det kan godt hende at den trenger litt lenger steketid enn 1 time. Dekk eventuelt over kaken med et stykke bakepapir på slutten av steketiden dersom du synes den blir for mørk på toppen.
Kaken er ypperlig å fryse!
Skriv ny kommentar