Brukere online: 1843
Brukere i dag: 20509
Brukere siste 7 dager: 202012
Havrebunn:
3 egg
2 dl sukker
2 ss hvetemel
2 ts bakepulver
5 dl havregryn (små, lettkokte)
Fyll:
5 dl vaniljekrem
Tyttebærkrem:
3 dl kremfløte
3 dl tyttebærsyltetøy
Pynt:
noen tyttebær
Pisk egg og sukker til eggedosis. Bland mel, bakepulver og havregryn sammen og vend dette inn i eggedosisen.
Ha deigen i en rund form (26 cm i diameter) med bakepapir i bunnen. Stek kaken midt i ovnen ved 180°C i 30 min. Avkjøl kaken i formen.
Ta kaken ut av formen og fjern bakepapiret. Sett kaken på et passende fat. Fordel vaniljekremen over kaken.
Pisk kremfløten til krem og bland med tyttebærsyltetøy. Ha tyttebærkremen på toppen av kaken og pynt med noen friske tyttebær.
Se også "Tyttebærkake med havrebunn".
- -
"Fem små tyttebær vokste på en tue.
Ett ramla ned, og så var det bare fire.
Fire små tyttebær vokste på en tue.
Ett sa jeg vil ikke være med, og så var det bare tre.
Tre små tyttebær vokste tett som så.
Ett ble dyttet bort, og så var de bare to.
To små tyttebær vokste der litt spredt.
Ett blåste bort, og så var det bare ett.
Ett lite tyttebær hadde ingen venn.
Og så en dag kom snøen, tok det som var igjen."
(Norsk barneregle)
Skriv ny kommentar