Brukere online: 1837
Brukere i dag: 16590
Brukere siste 7 dager: 195851
Når man lager fastelavnsboller, er det ikke noe i veien for å fylle bollene med litt forskjellig fyll. Det gir lekkert kakebord og alle kan forsyne seg med det de liker best.
Dette er fastelavnsboller som pleier å være ekstra populære hos barn (PS: dette har jeg testet ut ). Fyll myke hveteboller med masse, pisket krem og dryss så over Oboy sjokolademelkpulver i stedet for melis.
Namnam!
Ingredienser:
♥ 100 g smør
♥ 3,5 dl melk
♥ 50 g gjær
♥ 1 egg
♥ 100 g sukker
♥ 0,5 ts kardemomme
♥ 550 g hvetemel
Kremfyll:
♥ 7,5 dl kremfløte
♥ 1 ss vaniljesukker
Pynt:
♥ Oboy sjokolademelkpulver
Fremgangsmåte:
Smelt smøret. Bland med melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Ha så i melet og elt deigen jevn. Hev deigen i 1 time.
Kna sammen deigen og del den i 20 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten stiv og smak til med vaniljesukker.
Skjær et lokk av bollene og fyll på med pisket krem (se tips). Sikt over Oboy sjokolademelkpulver til pynt.
Tips:
♥ Du får flotte kremtopper inni bollene om du bruker sprøytepose med stor sprøytetipp (kjøpes i kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr).
♥ Disse bollene bør spises samme dag de er laget, så kremen er helt fersk.
Instagram: @kristine_lifeissweet
♥ ♥ ♥ ♥
100 g smør
3,5 dl melk
50 g gjær
1 egg
100 g sukker
0,5 ts kardemomme
550 g hvetemel
Kremfyll:
7,5 dl kremfløte
1 ss vaniljesukker
Pynt:
Oboy sjokolademelkpulver
Smelt smøret. Bland med melk og varm opp til blandingen er lunken (37°C). Løs opp gjæren i væsken. Tilsett sammenpisket egg, sukker og kardemomme. Ha så i melet og elt deigen jevn. Hev deigen i 1 time.
Kna sammen deigen og del den i 20 jevnstore emner. Trill ut boller og sett dem på stekeplater dekket med bakepapir. Etterhev bollene i 30 min.
Stek bollene midt i ovnen ved 225°C i ca 10 min. Avkjøl bollene til de er helt kalde.
Pisk kremfløten stiv og smak til med vaniljesukker.
Skjær et lokk av bollene og fyll på med pisket krem (se tips). Sikt over Oboy sjokolademelkpulver til pynt.
♥ Du får flotte kremtopper inni bollene om du bruker sprøytepose med stor sprøytetipp (kjøpes i kjøkkenutstyrsbutikker og nettbutikker som selger kakepynteutstyr).
♥ Disse bollene bør spises samme dag de er laget, så kremen er helt fersk.
Skriv ny kommentar