Brukere online: 1661
Brukere i dag: 11611
Brukere siste 7 dager: 195579
Chocolate heaven!!
Unn deg litt hverdagsluksus og nyt et herlig stykke "Brownies med Dumlekrem"!
♥ Ingredienser:
Chocolate Brownies:
♥ 200 g smør
♥ 200 g mørk sjokolade (70%)
♥ 4 store egg
♥ 5 dl sukker
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 3 ss kakao
♥ 3 ts vaniljesukker
Dumlekrem:
♥ 2 egg
♥ 200 g melis
♥ 100 g smør
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 1 pk Dumle sjokolader (se tips)
♥ Fremgangsmåte:
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, kakao og vaniljesukker og bland i til en jevn deig.
Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (kaken skal fortsatt virke bløt). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) så den stivner i konsistensen.
Til Dumlekremen piskes egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og Dumlesjokoladene. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp og avkjøl blandingen. Pisk den så inn i eggedosisen til en glatt og blank sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet til den er fast nok til at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).
Løft brownieskaken ut av langpannen. Del kaken opp i firkanter eller stikk ut elegante rundinger med et glass e.l. som jeg har gjort her.
Fyll Dumlekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver brownies. Oppbevar kjølig frem til servering.
♥ Tips:
Dumle er populære sjokolader som består av myk karamell (toffee) dekket av melkesjokolade (fra Fazer). I pk er på 220 g.
Det er viktig at Dumlekremen står kjølig lenge nok til at den blir fast nok i konsistensen at den kan sprøytes ut. Det tok et par timer for min del.
"Brownies med Dumlekrem" kan fryses!
Se også oppskrift på "Karamellcupcakes med Dumlekrem".
♥ ♥ ♥ ♥
Chocolate Brownies:
200 g smør
200 g mørk sjokolade (70%)
4 store egg
5 dl sukker
1,5 dl hvetemel
3 ss kakao
3 ts vaniljesukker
Dumlekrem:
2 egg
200 g melis
100 g smør
200 g kokesjokolade
1 pk Dumle sjokolader (se tips)
Smelt smøret i en kjele. Ta kjelen av platen og tilsett oppdelt sjokolade. La sjokoladen smelte i det varme smøret og rør blandingen jevn.
Pisk egg og sukker til eggedosis. Rør i sjokoladesmøret. Sikt mel, kakao og vaniljesukker og bland i til en jevn deig.
Ha deigen i en bakepapirkledd, liten langpanne (ca 20x30 cm). Stek kaken midt i ovnen ved 200°C i ca 20 min (kaken skal fortsatt virke bløt). Ta kaken ut av ovnen og la den stå i kjøleskapet i et par timer (eller over natten) så den stivner i konsistensen.
Til Dumlekremen piskes egg og melis til tykk eggedosis. Smelt smøret i en kjele. Tilsett oppdelt kokesjokolade og Dumlesjokoladene. Rør til sjokoladen har løst seg helt opp og avkjøl blandingen. Pisk den så inn i eggedosisen til en glatt og blank sjokoladekrem. Sett kremen i kjøleskapet til den er fast nok til at den holder fasongen ved sprøyting (se tips).
Løft brownieskaken ut av langpannen. Del kaken opp i firkanter eller stikk ut elegante rundinger med et glass e.l. som jeg har gjort her.
Fyll Dumlekremen i en sprøytepose og sprøyt vakre topper på hver brownies. Oppbevar kjølig frem til servering.
Dumle er populære sjokolader som består av myk karamell (toffee) dekket av melkesjokolade (fra Fazer). I pk er på 220 g.
Det er viktig at Dumlekremen står kjølig lenge nok til at den blir fast nok i konsistensen at den kan sprøytes ut. Det tok et par timer for min del.
"Brownies med Dumlekrem" kan fryses!
4 kommentarer
fantastisk side... e ælskæ
fantastisk side... e ælskæ kakæ og e ska aldri slutt mæ dæ <3 e love!!!
Hehe, takk Heidi:)
Hehe, takk Heidi:)
Hei,masse fine kaker ,Har du
Hei,masse fine kaker ,Har du oppskrift på sjokoladekrem som er glutenfri,har aldri bakt ei sånn kake ,Har ei jente som vil ha ei langpannekake ,og er usikker på om dumlekremen kan brukes til dette.
Kan man bruge andre typer
Kan man bruge andre typer chokolade til cremen? Eksempelvis After Eight eller Toms Skildpadder.
Skriv ny kommentar