Quarkkuchen

 

Hei og godt nytt år kjære dere! ♥

Jeg gleder meg til å ta fatt på 2012 og håper dere vil fortsette å følge meg og min stadige utforskning av nye, spennende kakeoppskrifter også i det kommende året.

Her er en tysk klassiker som jeg husker godt fra min oppvekst i Tyskland.

"Quarkkuchen" lages med kesam og har en nydelig, lett syrlig smak og kremete konsistens.

Bunn og kanter består av en deilig, tynn mørdeigsbunn.

 

Probieren Sie mal!   Smile

 

♥  Ingredienser:

Mørdeigsbunn:
250 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
70 g sukker
120 g smør
1 egg

Fyll:
1 kg kesam
90 g hvetemel
250 g sukker
5 egg
130 g smør

Pynt:
melisdryss

 

♥  Fremgangsmåte:

Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret (jeg gjør dette i food processor med hakkenkniv). Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 min.

Kjevle ut deigen og kle bunn og kanter av en smurt, rund form (24 cm i diameter) med deigen. Ha eventuelt bakepapir i bunnen av formen (se tips).

Til fyllet røres først kesam, mel og sukker sammen til en klumpfri røre (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Bland å inn eggene og deretter smeltet smør. Det blir en nokså tynn røre.

Hell kesamrøren i kakeformen og stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (kaken skal fortsatt være lys på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til ovnen har blitt helt kald.

Ta så kaken ut av ovnen og sett kaken i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen.

 

Superlecker!!

 

Sikt over melis til pynt.

 

 

Og server kaken i store, pene kakestykker...

 

Ich liebe Quarkkuchen!  ♥ 

 

Tips:

♥ Denne kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen, men det hjelper veldig å la kaken stå i kjøleskapet over natten. Da stivner fyllet i konsistensen og kaken går ikke så lett i stykker.

♥ Et lurt tips er dessuten å bruke en kakeform med kombinert kakefat (fra Porsgrund). Da kan du bare fjerne kakeringen og slipper å flytte kaken over på kakefat.
 
♥ Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kan da bli littegrann kornete.

Se også oppskrift på "Quarkkuchen ohne Boden" og langpannekakevarianten "Quarkkuchen vom Blech" her på Det søte liv.

 

♥ ♥ ♥ ♥ 

Quarkkuchen
Ingredienser

Mørdeigsbunn:
250 g hvetemel
0,5 ts bakepulver
70 g sukker
120 g smør
1 egg

Fyll:
1 kg kesam
90 g hvetemel
250 g sukker
5 egg
130 g smør

Pynt:
melisdryss

Fremgangsmåte

Bland mel, bakepulver og sukker. Smuldre i smøret (jeg gjør dette i food processor med hakkenkniv). Tilsett egget og kna deigen raskt sammen. Pakk deigen inn i plast og sett den kjølig i 30 min.

Kjevle ut deigen og kle bunn og kanter av en smurt, rund form (24 cm i diameter) med deigen. Ha eventuelt bakepapir i bunnen av formen.

Til fyllet røres først kesam, mel og sukker sammen til en klumpfri røre (jeg bruker elektrisk håndmikser til dette). Bland å inn eggene og deretter smeltet smør. Det blir en nokså tynn røre.

Hell kesamrøren i kakeformen og stek kaken på rist midt i ovnen ved 180°C i ca 60 min (kaken skal fortsatt være lys på toppen). Slå av varmen på ovnen og la kaken bli værende i ovnen til ovnen har blitt helt kald. Ta så kaken ut av ovnen og sett kaken i kjøleskapet til dagen etter (se tips).

Dagen etter løsnes kaken forsiktig fra formen. Sikt over melis til pynt og server kaken i store, pene kakestykker.

Tips

Denne kaken kan være litt vanskelig å få ut av formen, men det hjelper veldig å la kaken stå i kjøleskapet over natten. Da stivner fyllet i konsistensen og kaken går ikke så lett i stykker.

Et lurt tips er dessuten å bruke en kakeform med kombinert kakefat (fra Porsgrund). Da kan du bare fjerne kakeringen og slipper å flytte kaken over på kakefat.

Kaken er holdbar i flere dager i kjøleskapet. Den kan også fryses, men kan da bli littegrann kornete.

Se også oppskrift på "Quarkkuchen ohne Boden" og langpannekakevarianten "Quarkkuchen vom Blech" her på detsoteliv.no.

 

 

Kakekategori
Allergier og preferanser
Stikkord

2 kommentarer

Hei! Bruker du Kesam Orginal eller fungerer det like fint med mager? Og tror du det ville passet med friske bær eller en bærsaus til kaken?

Hei Kristine. Skal bake denne kaken da det er favoritten til min kjære som er fra USA/Tyskland. Han nevnte noe om at han har smakt en med kirsebær. Kan jeg ha kirsebær i kaken? Eventuelt tips til hvordan jeg bør gjøre det? Elsker Det søte liv:-)
Mvh
May

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift