Brukere online: 130
Brukere i dag: 1184
Brukere siste 7 dager: 195596
Å servere den italienske fløtepuddingen Panna cotta med jordbær på toppen er nokså vanlig (se tidligere publisert oppskrift her på Det søte liv).
I stedet for å legge jordbærene oppå Panna Cottaen, kan man imidlertid blande bærene inn i selve puddingen og man får da nydelig, rosafarget "Jordbær-panna cotta"!
Søt jordbærsaus og noen friske jordbær smaker nydelig til!
Oppskriften gir 4 porsjoner.
Ingredienser:
♥ 500 g jordbær
♥ 5 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 plater gelatin
Fremgangsmåte:
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha jordbær, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestangen i en food processor eller blender og kjør til alt har blitt til en jevn mos.
Ha blandingen i en kjele og gi den et oppkok. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene ha oppi jordbærblandingen. Rør så gelatinen løser seg helt opp.
Avkjøl blandingen litt og fordel den deretter i dessertskåler.
Sett skålene i kjøleskapet i 4-5 timer eller over natten, så panna cottaen stivner.
Dagen etter er desserten serveringsklar!
Jordbær Panna Cotta er veldig god som den er, servert akkurat slik.
Tips:
Enda bedre blir panna cottaen likevel servert med litt jordbærsaus på toppen.
Jordbærsausen lager du enten ved å mose jordbær med stavmikser eller food processor og deretter presse mosen igjennom en sil. Smak jordbærsausen til med melis.
Alternativt kan du bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt jordbærsyltetøy som du presser gjennom en sil (hvis du bruker ferdigkjøpt syltetøy, bør det være syltetøy av god kvalitet, så du får ekte og god jordbærsmak på sausen).
Ha et tynt lag jordbærsaus oppå desserten før servering, og pynt gjerne også med et lite jordbær.
Både friske og frosne jordbær kan brukes til å lage denne desserten!
KOS DEG!
Fantastisk deilig sommerdessert!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 500 g jordbær
♥ 5 dl kremfløte
♥ 125 g sukker
♥ 1 vaniljestang
♥ 5 plater gelatin
Bløtlegg gelatinplatene i kaldt vann i 5 minutter.
Ha jordbær, kremfløte, sukker og frø fra vaniljestangen i en food processor eller blender og kjør til alt har blitt til en jevn mos.
Ha blandingen i en kjele og gi den et oppkok. Ta kjelen av platen.
Klem vannet ut av gelatinplatene ha oppi jordbærblandingen. Rør så gelatinen løser seg helt opp.
Avkjøl blandingen litt og fordel den deretter i dessertskåler.
Sett skålene i kjøleskapet i 4-5 timer eller over natten, så panna cottaen stivner.
Dagen etter er desserten serveringsklar!
Enda bedre blir panna cottaen likevel servert med litt jordbærsaus på toppen.
Jordbærsausen lager du enten ved å mose jordbær med stavmikser eller food processor og deretter presse mosen igjennom en sil. Smak jordbærsausen til med melis.
Alternativt kan du bruke hjemmelaget eller ferdigkjøpt jordbærsyltetøy som du presser gjennom en sil (hvis du bruker ferdigkjøpt syltetøy, bør det være syltetøy av god kvalitet, så du får ekte og god jordbærsmak på sausen).
Skriv ny kommentar