Brukere online: 103
Brukere i dag: 1242
Brukere siste 7 dager: 195587
Digg amerikansk iskrem med sjokoladebiter, vanilje, pekannøtter, marshmallows og sjokoladesaus!
Chocolate chips, pekannøtter og marshmallows er typiske ingredienser i alle typer amerikanske desserter og kaker som heter noe med "Rocky Road".
Det finnes Rocky Road Cookies, Rocky Road Brownies, Rocky Road Bars. Rocky Road Cake, Rocky Road Fudge, Rocky Road Cheesecake osv. osv.
I dag altså Rocky Road som iskrem!
Ingredienser:
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl sjokoladesaus (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
- -
♥ 6 dl mini marshmallows (se tips)
♥ 4 dl chocolate chips (300 g, se tips)
♥ 150 g pekannøtter
Servering:
♥ marshmallows
♥ pekannøtter
♥ sjokoladesaus (se tips)
Fremgangsmåte:
Pisk eggeplommer sammen med sukkeret til blandingen blir tykk og lys i fargen.
Rør i sjokoladesausen.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt. Bruk gjerne en stålvisp så du får rør ut alle kremflekkene og likevel bevarer luftigheten.
Vend i vaniljeekstrakt, marshmallows, chocolate chips og grovt hakkede pekannøtter.
Ha iskremblandingen i en isboks eller annen type form, og sett i fryseren.
La isen stå i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten.
Iskremen er da klar til å serveres!
Server isen gjerne med noen ekstra marshmallows, pekannøtter og hell sjokoladesaus over!
Tips:
♥ Vaniljeekstrakt kan erstattes med vaniljeessens som fås kjøpt i de fleste matbutikker. Vanljeekstrakt er imidlertid laget med ekte vanilje og gir ekstra god smak. Her på Det søte liv har jeg tidligere vist deg hvordan du lett kan lage din egen vaniljeekstrakt, se Hjemmelaget vaniljeekstrakt
♥ Ellers har jeg brukt en del typiske amerikanske produkter, som fås kjøpt i enkelte store matvarekjeder som for eksempel Meny, Centra, ICA og Ultra, men som du kan bytte ut med norske hvis du synes noe er problematisk å få tak i:
- Pekannøtter fås nå i de fleste, store norske matbutikker, men du kan også bruke valnøtter.
- Jeg har brukt amerikanske chocolate chips, men du kan også bruke grovt hakket kokesjokolade.
- Får du ikke tak i mini marshmallows, kan du bruke marshmallows i vanlig størrelse og klippe dem i mindre biter med en saks.
♥ Jeg har brukt den amerikanske sjokoladesausen fra Hershey's, fordi den har en ekstra tykk og fyldig konsistens og god sjokoladesmak. Du kan også bruke norsk sjokoladesaus (men bruk den vanlige, og ikke den typen som stivner på isen).
♥ Du bør la isen tine i minst 10 minutter etter at du har tatt den ut av fryseren, så den er myk nok til at du kan forme kuler.
♥ Se også Chocolate Sauce Ice Cream, som er basert på samme oppskrift, men som jeg har laget som ren sjokoladeiskrem uten chocolate chips, marshmallows og pekannøtter.
Ja, jeg har fått meg en ny musematte
Dette er en iskrem som ALLE DIGGER!
Garantert populær hos barna, men isen er også testet på mann og venninner.
Stor suksess hos alle sammen!
Kan anbefales som kveldskos i sofaen foran TV'en ... det er snart helg, vet dere...
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 6 eggeplommer
♥ 1 dl sukker
♥ 3 dl sjokoladesaus (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
♥ 1 ts vaniljeekstrakt (se tips)
- -
♥ 6 dl mini marshmallows (se tips)
♥ 4 dl chocolate chips (300 g, se tips)
♥ 150 g pekannøtter
Servering:
♥ marshmallows
♥ pekannøtter
♥ sjokoladesaus (se tips)
Pisk eggeplommer sammen med sukkeret til blandingen blir tykk og lys i fargen. Rør i sjokoladesausen.
Pisk kremfløten til luftig krem og vend inn til slutt. Bruk gjerne en stålvisp så du får rør ut alle kremflekkene og likevel bevarer luftigheten.
Vend i vaniljeekstrakt, marshmallows, chocolate chips og grovt hakkede pekannøtter.
Ha iskremblandingen i en isboks eller annen type form, og sett i fryseren. La isen stå i fryseren i minst 5 timer og gjerne over natten. Iskremen er da klar til å serveres! Server isen gjerne med noen ekstra marshmallows, pekannøtter og hell sjokoladesaus over!
♥ Vaniljeekstrakt kan erstattes med vaniljeessens som fås kjøpt i de fleste matbutikker. Vanljeekstrakt er imidlertid laget med ekte vanilje og gir ekstra god smak. Her på Det søte liv har jeg tidligere vist deg hvordan du lett kan lage din egen vaniljeekstrakt, se Hjemmelaget vaniljeekstrakt.
♥ Ellers har jeg brukt en del typiske amerikanske produkter, som fås kjøpt i enkelte store matvarekjeder som for eksempel Meny, Centra, ICA og Ultra, men som du kan bytte ut med norske hvis du synes noe er problematisk å få tak i:
- Pekannøtter fås nå i de fleste, store norske matbutikker, men du kan også bruke valnøtter.
- Jeg har brukt amerikanske chocolate chips, men du kan også bruke grovt hakket kokesjokolade.
- Får du ikke tak i mini marshmallows, kan du bruke marshmallows i vanlig størrelse og klippe dem i mindre biter med en saks.
- Jeg har brukt den amerikanske sjokoladesausen fra Hershey's, fordi den har en ekstra tykk og fyldig konsistens og god sjokoladesmak. Du kan også bruke norsk sjokoladesaus (men ikke den som stivner på isen).
♥ Du bør la isen tine i minst 10 minutter etter at du har tatt den ut av fryseren, så den er myk nok til at du kan forme kuler.
1 kommentar
♥ ♥ Denne laget jeg, men med
♥ ♥ Denne laget jeg, men med saltede peanøtter i stedet. Den var helt FANTASTICO ♥ ♥
Skriv ny kommentar