Brukere online: 2014
Brukere i dag: 34950
Brukere siste 7 dager: 196970
Hei kjære dere,
Håper dere koser dere med helg og vinterferie!
Jeg stikker innom bloggen i kveld for å gi dere oppskriften på den aller beste iskremen jeg vet om!
Dette er deilig vaniljeiskrem som smaksettes med lønnesirup (maple syrup) og crunchy, karamelliserte valnøtter.
Dette er en sånn type iskrem som det lønner seg å alltid ha klar i fryseren...
Du trenger ikke iskremmaskin for å lage denne iskremen.
Ingredienser:
♥ 150 g valnøtter
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
--
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
Fremgangsmåte:
Start med å gjøre klar karamelliserte valnøtter:
Begynn med å gjøre klar valnøttene.
Legg et stykke bakepapir på bakebordet.
Ha valnøttene i en teflonbelagt stekepanne og hell over lønnesirup. Varm opp til lønnesirupen til den bobler og legger seg rundt valnøttene som en lysebrunt karamellag.
Hell nøttene og sirupen på bakepapiret og avkjøl helt.
Iskremen:
Pisk eggeplommer og sukker til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt og frø fra vaniljestangen. Vend deretter i lønnesirupen.
Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Hold til side noen hele av de karamelliserte valnøttene. Hakk resten i store biter og vend inn i iskremen.
Ha iskremenblandingen i en boks eller lignende. Legg på de hele, karamelliserte valnøtter som du har holdt av til pynt.
Sett i fryseren i minst 5-6 timer og gjerne over natten, så iskremen stivner.
La isen tine i 15-20 minutter før servering.
Tips:
♥ Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker. Jeg brukte her ekte amerikansk Maple syrup fra Stonewall Kitchen, som blant annet fås kjøpt i butikkene til Meny.
♥ Iskremen holder seg god i flere uker i fryseren.
♥ Server gjerne kransekake som tilbehør.
Så lett er det å skape smaken av luksus i hjemmet!
Mmmmmm.... Jeg bare elsker denne iskremen!
♥ ♥ ♥ ♥
♥ 150 g valnøtter
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
--
♥ 5 eggeplommer
♥ 1,5 dl sukker
♥ 1 ts vaniljeekstrakt
♥ 1 vaniljestang
♥ 1 dl lønnesirup (se tips)
♥ 6 dl kremfløte
Start med å gjøre klar karamelliserte valnøtter:
Begynn med å gjøre klar valnøttene. Legg et stykke bakepapir på bakebordet.
Ha valnøttene i en teflonbelagt stekepanne og hell over lønnesirup. Varm opp til lønnesirupen til den bobler og legger seg rundt valnøttene som en lysebrunt karamellag. Hell nøttene og sirupen på bakepapiret og avkjøl helt.
Iskremen:
Pisk eggeplommer og sukker til tykk og lys eggedosis. Bland i vaniljeekstrakt og frø fra vaniljestangen. Vend deretter i lønnesirupen.
Pisk kremfløten til myk krem i en annen skål. Vend kremen i eggedosisen og rør godt så alt blir jevnt blandet og luftig.
Hold til side noen hele av de karamelliserte valnøttene. Hakk resten i store biter og vend inn i iskremen. Ha iskremenblandingen i en boks eller lignende. Legg på de hele, karamelliserte valnøtter som du har holdt av til pynt.
Sett i fryseren i minst 5-6 timer og gjerne over natten, så iskremen stivner.
La isen tine i 15-20 minutter før servering.
♥ Lønnesirup fås kjøpt i de fleste velassorterte matbutikker. Jeg brukte her ekte amerikansk Maple syrup fra Stonewall Kitchen, som blant annet fås kjøpt i butikkene til Meny.
♥ Iskremen holder seg god i flere uker i fryseren.
♥ Server gjerne kransekake som tilbehør.
6 kommentarer
hei går det ann og bruke
hei går det ann og bruke vaniliesukker isteden for vaniliestang? og mandeler isteden for valøtter?
Smaskens! Ser supergott ut!
Smaskens! Ser supergott ut! Det här måste jag verkligen prova någon gång. :-)
Hei Kristine :)
Hei Kristine :)
Jeg forhåndslanserer våre svenske moteprodukter for kjendiser og store bloggere.
Siden stilen din passer med merkevaren vår, vil vi at du prøver et par.
Send meg en e-post så jeg kan sende deg mer informasjon.
Ha en flott dag!!
Carl
Oo la la!! Gleder meg til
Oo la la!! Gleder meg til denne er ferdig frossen, for røra smaker i alle fall himmelsk!
Denne iskremen er nydelig!
Denne iskremen er nydelig!
Jeg bruker å lage den som iskake, på mandelbunn.
Takk for mange nydelige oppskrifter. Jeg er stadig innom nettsiden din for å prøve ut nye godsaker.
Mvh, GK ☺️
Nå spiser jeg faktisk en
Nå spiser jeg faktisk en iskrem som er veldig i nærheten av min yndlingsiskrem Maple Walnut Ice Cream fra Mövenpick.
Jeg foretrekker å bruke iskremmaskinen istedetfor direkte nedfrysing,- jeg synes nok at det blir litt mere iskremaktig... derfor laget jeg iskrembase tilnærmet etter oppskriften ovenfor, men bruker halvt med h-melk og fløte. I tillegg kokte jeg inn litt maple syrup og drizzled litt over iskremen når jeg rørte inn nøttene en liten time etter innfrysing.
Tusen hjertelig takk for oppskriften, nå sparer jeg da ihvertfall litt penger imens
vekten sikkert går opp;-))
Skriv ny kommentar