Oboykaker med melkesjokoladebiter


Heisan!

Håper DU har hatt en strålende helg!

Her ser du hva vi her hjemme har kost oss med denne helgen: Myke Oboykaker med melkesjokoladebiterSmile

 

 

Småkakene inneholder masse Oboypulver og får skikkelig god melkesjokoladesmak! 

 

 

Oppskriften gir en liten porsjon på 12 stk - som er akkurat passe mange hvis du bare ønsker å lage noe godt for en kveld.

Det er selvsagt ikke noe i veien for å doble oppskriften.

Eller å lage en ny porsjon dagen etter...   Wink 

 

 

Deigen er veldig rask å røre sammen, så dette er supergode småkaker som du lager i en fei!

 

 

Ingredienser:

♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g melkesjokolade

 

Fremgangmåte:

Visp eggehvitene sammen med melisen i ca. 1 minutt.

Rør i vaniljesukker og Oboypulveren. Rør deretter i hvetemelet. Det skal bli en tykk og kompakt deig.

Hakk melkesjokoladen og bland inn i deigen til slutt.

Form deigen til 12 kuler som settes utover en bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt flatere med fingrene (de flyter ikke noe særlig utover under stekingen). Stek kakene ved 175°C i 10-12 minutter. Kakene skal fortsatt være helt myke når de tas ut av ovnen (se tips).

Avkjøl kakene en stund på platen før de flyttes over på rist.

 

 

Tips:

♥ Det er viktig å ikke oversteke disse småkakene. Noe av poenget er at de skal være myke og litt seige i konsistensen. Kakene virker bløte når de er varme, men blir fastere i konsistensen ved avkjøling.

♥ Oboykakene smaker perfekt mens de fortsatt er lunkne sammen med et stort glass melk.

 

Herlig kveldskos  Heart 

 


 

♥ ♥ ♥ ♥

Oboykaker med melkesjokoladebiter
Ingredienser

♥ 2 eggehviter
♥ 1 dl melis
♥ 1 ts vaniljesukker
♥ 2 dl Oboy sjokolademelkpulver
♥ 1,5 dl hvetemel
♥ 50 g melkesjokolade

Fremgangsmåte

Visp eggehvitene sammen med melisen i ca. 1 minutt.

Rør i vaniljesukker og Oboypulveren. Rør deretter i hvetemelet. Det skal bli en tykk og kompakt deig.

Hakk melkesjokoladen og bland inn i deigen til slutt.

Form deigen til 12 kuler som settes utover en bakepapirdekket stekeplate. Trykk kakene litt flatere med fingrene (de flyter ikke noe særlig utover under stekingen). Stek kakene ved 175°C i 10-12 minutter. Kakene skal fortsatt være helt myke når de tas ut av ovnen (se tips).

Avkjøl kakene en stund på platen før de flyttes over på rist.

Tips

♥ Det er viktig å ikke oversteke disse småkakene. Noe av poenget er at de skal være myke og litt seige i konsistensen. Kakene virker bløte når de er varme, men blir fastere i konsistensen ved avkjøling.

♥ Oboykakene smaker perfekt mens de fortsatt er lunkne sammen med et stort glass melk.

6 kommentarer

Disse skal jeg lage i dag. Hjemme med sykt barn så da må man kose seg litt ekstra hvordan er disse å fryse??

Lagde disse i dag, de slo godt ann her i huset. Må nok skaffe mer sjokolade og oboy, en ny posjon må nok til til jul

Jeg lagde dem uten å legge melkesjokolade inn i kakene, og de smakte som brownies. Hvis man liker brownies, så vil man like disse. Kakene kan nytes av laktose intolerante.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift