Bresaola med parmesan og trøffelmajones

Her kommer et tips om en smakfull forrett som du lett kan imponere med!  😃

Bresaola er saltet og lufttørket oksekjøtt, som modnes i noen måneder til det får en dyp mørkerød farge. Det er det fineste biffkjøttet som brukes, og det ferdiglagrede kjøttet blir utrolig mørt og smakfullt. Opprinnelsesstedet til Bresaola er Valtellina, som er en alpedal og et skisportssted i Lombardia i Nord-Italia. 

Bresaola fås kjøpt ferdig oppskåret i lekre, tynne skiver.

Til denne forretten serverer jeg Bresaola på klassisk, italiensk vis sammen med ruccola, god olivenolje, crema di balsamico, ristede pinjekjerner, høvlet parmesan, hjemmelaget trøffelmajones og frisk oregano.

 

 

Oppskriften gir 4 porsjoner.

 

Ingredienser: 

♥ 160 g Bresaola (se tips)
♥ 70 g ruccola
♥ 4 ss god extra virgin olivenolje
♥ 4 ss crema di balsamico (se tips)
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan
♥ 1,5 dl trøffelmajones (se tips)
♥ frisk oregano (se tips)

 

Fremgangsmåte: 

Legg Bresaolaskiver utover små forrettstallerkener (5 - 6 skiver per porsjon). 

Legg ruccola oppå kjøttet.

 

 

Drypp over litt god olivenolje og crema di balsamico. 

 

 

Høvle parmesanen i flak (gjøres raskt med ostehøvel) og dander parmesanflakene oppå salaten. 

Rist pinjekjernene raskt i tørr stekepanne (pass nøye på så de ikke blir brente).

 

 

Dryss over tallerkenene. 

Ha trøffelmajones i en liten sprøytepose. Klipp et hull i enden av posen og sprøyt små topper på hver tallerken. 

Pynt med frisk oregano. 

Serveres straks. 

 

 

Lekker forrett med italienske smaker! 

 

 

Denne forretten ligner på Carpaccio, men i stedet for tynne skiver rått oksekjøtt brukes det her altså saltet og lufttørket oksekjøtt (Bresaola) i tynne skiver.

 

 

Tips: 

♥ Denne forretten bør lages rett før servering. Blir den stående mer enn ca. 20 minutter før servering, vil de tynne skivene Bresaola tørke ut i kantene og ruccolasalaten vil miste noe av spensten og falle sammen. Hvis du må gjøre hele forretten klar i forkant, bør du i hvert fall ha plastfolie rundt hver tallerken frem til servering slik at ikke kjøttet tørker ut. Merk imidlertid at det går kjempefint å forberede trøffelmajonesen i forkant, og det går også fint å riste pinjekjernene en stund før servering. 

♥ Bresaola fås kjøpt ferdig oppskåret i tynne skiver. 

 

 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. Fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Du kan alternativt bruke Vincotto, som er en italiensk sirup laget på vin, men dette produktet er litt vanskeligere å få tak i. 

 

 

♥ Jeg har her brukt hjemmelaget trøffelmajones etter oppskriften HER.

 

 

Det er imidlertid også mulig å bruke ferdigkjøpt trøffelmajones, slik som for eksempel denne varianten. 

 

 

Alternativt kan du bruker hjemmelaget eller ferdigkjøpt majones eller hvitløksmajones

♥ I stedet for frisk oregano kan man bruke frisk timian eller basilikum. 

♥ SPRØSTEKTE BAGUETTESKIVER:
Server eventuelt noen sprøstekte baguetteskiver som tilbehør til denne forretten. Skjær baguette i skiver og stryk et tynt lag smør på begge sider av hver baguetteskive. Legg skivene på bakepapirdekket stekeplate og stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til baguetteskivene begynner å bli gyllenbrune i kantene. 

 

 

Buon appetito! 

 

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Bresaola med parmesan og trøffelmajones
Ingredienser

♥ 160 g Bresaola (se tips)
♥ 70 g ruccola
♥ 4 ss god extra virgin olivenolje
♥ 4 ss crema di balsamico (se tips)
♥ 50 g pinjekjerner
♥ 80 g parmesan
♥ 1,5 dl trøffelmajones (se tips)
♥ frisk oregano (se tips)

Fremgangsmåte

Legg Bresaolaskiver utover små forrettstallerkener (5 - 6 skiver per porsjon). 

Legg ruccola oppå kjøttet. Drypp over litt god olivenolje og crema di balsamico. 

Høvle parmesanen i flak (gjøres raskt med ostehøvel) og dander parmesanflakene oppå salaten. 

Rist pinjekjernene raskt i tørr stekepanne (pass nøye på så de ikke blir brente) og dryss over tallerkenene. 

Ha trøffelmajones i en liten sprøytepose. Klipp et hull i enden av posen og sprøyt små topper på hver tallerken. 

Pynt med frisk oregano. Serveres straks. 

Tips

♥ Denne forretten bør lages rett før servering. Blir den stående mer enn ca. 20 minutter før servering, vil de tynne skivene Bresaola tørke ut i kantene og ruccolasalaten vil miste noe av spensten og falle sammen. Hvis du må gjøre hele forretten klar i forkant, bør du i hvert fall ha plastfolie rundt hver tallerken frem til servering slik at ikke kjøttet tørker ut. Merk imidlertid at det går kjempefint å forberede trøffelmajonesen i forkant, og det går også fint å riste pinjekjernene en stund før servering. 

♥ Bresaola fås kjøpt ferdig oppskåret i tynne skiver. 

♥ Crema di balsamico er en type glaze laget av balsamicoeddik som er tykkere og søtere enn ren balsamicoeddik. Fås kjøpt i de fleste velassorterte matvarebutikkene. Du kan alternativt bruke Vincotto, som er en italiensk sirup laget på vin, men dette produktet er litt vanskeligere å få tak i. 

♥ Jeg har her brukt hjemmelaget trøffelmajones etter oppskriften HER. Det er imidlertid også mulig å bruke ferdigkjøpt trøffelmajones. Alternativt kan du bruker hjemmelaget eller ferdigkjøpt majones eller hvitløksmajones

♥ I stedet for frisk oregano kan man bruke frisk timian eller basilikum. 

♥ SPRØSTEKTE BAGUETTESKIVER:
Server eventuelt noen sprøstekte baguetteskiver som tilbehør til denne forretten. Skjær baguette i skiver og stryk et tynt lag smør på begge sider av hver baguetteskive. Legg skivene på bakepapirdekket stekeplate og stek skivene midt i ovnen ved 200°C i ca. 10 minutter, til baguetteskivene begynner å bli gyllenbrune i kantene. 

Sesong
Allergier og preferanser

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift