Vepsebol med peanøtter

Det slår ikke feil. Hvert eneste år er Vepsebol blant de mest populære julekakene her på Det søte liv! 

Disse deilige marengskakene med nøtter og sjokoladebiter er det mange som er glade i. 

 

 

Også jeg synes at dette er blant de beste julekakene som finnes.

I år har jeg byttet ut mandler med salte peanøtter, og denne varianten ble faktisk enda bedre!

Digg med det litt salte sammen med det søte.😋

 

 

Se også Vepsebol med lakris

 

Oppskriften gir ca 40 stk.

 

Ingredienser: 

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g peanøtter

 

Fremgangsmåte: 

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. 

Hakk peanøtter og kokesjokolade, og vend forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

 

 

 

 

 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.

 

 

 

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.

 

 

La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

 

 

Knallgode Vepsebol med peanøtter!  😍

 

 

Tips: 

♥ Jeg har her brukt salte peanøtter og kokesjokolade. Det går fint å bruke usaltede peanøtter og melkesjokolade i stedet. 

 

 

♥ Det er viktig at hakkede peanøtter og sjokolade vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i peanøtter og sjokolade.

♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses. 

 

Så gode kaker! 😍

 

 

♥ ♥ ♥ ♥ ♥ ♥ 

Vepsebol med peanøtter
Ingredienser

♥ 3 eggehviter
♥ 2 ts vaniljesukker
♥ 200 g sukker
♥ 200 g kokesjokolade
♥ 200 g peanøtter

Fremgangsmåte

Pisk eggehvitene stive. Tilsett vaniljesukker og sukker litt og litt under fortsatt kraftig pisking. Pisk videre til du får en tykk og glatt marengs. Hakk peanøtter og kokesjokolade, og vend forsiktig inn i marengsen med en slikkepott (se tips). 

Sett små topper ved hjelp av to teskjeer på stekeplater dekket med bakepapir.

Stek kakene midt i ovnen ved 180°C i ca 10 minutter.

La kakene avkjøles helt på platen før de forsiktig flyttes over på rist med en stekespade.

Tips

♥ Jeg har her brukt salte peanøtter og kokesjokolade. Det går fint å bruke usaltede peanøtter og melkesjokolade i stedet. 

♥ Det er viktig at hakkede peanøtter og sjokolade vendes helt forsiktig inn i marengsen. Bruker du mikseren til dette, vil marengsen kunne klappe sammen og bli tynn i konsistensen, og da vil kakene bli helt flate. Marengsen skal beholde sin tykke konsistens også etter at du har blandet i peanøtter og sjokolade.

♥ Som du ser på bildet blir Vepsebol hvite på utsiden. Inni er de imidlertid mørkebrune på grunn av den hakkede sjokoladen.

♥ Vepsebol oppbevares i kakeboks med matpapir mellom lagene. Kakene er myke og skjøre og må behandles med forsiktighet! Kakene kan også fryses. 

Kakekategori
Sesong
Allergier og preferanser

2 kommentarer

Hei
Prøvde vepsebol for første gang. De ble paddeflate! Kan årsaken være at jeg ikke stivpisket eggehvitene kraftig nok før jeg hadde i sukker? Gode på smak likevel.

Skriv ny kommentar

Innholdet i dette feltet blir holdt privat og vil ikke bli vist offentlig.

Ren tekst

  • Ingen HTML-tagger tillatt.
  • Adresser til nettsider og epostadresser blir automatisk gjort om til lenker.
  • Automatisk linjeskift